Με την ευκαιρία της έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στον Β κύκλο της πρωτοβουλίας Prototype, που για τον τρέχοντα κύκλο εστιάζει στη θαλάσσια οικονομία και ονομάζεται Blue Prototype by TEE, HCMR-ΕΛΚΕΘΕ and Attica Region, το ΤΕΕ προσκαλεί τους συντάκτες που καλύπτουν θέματα του Επιμελητηρίου και της Επιχειρηματικότητας σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας.

Το Blue Prototype by TEE, HCMR-ΕΛΚΕΘΕ and Attica Region θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Καθηγητής του ΕΜΠ Σπύρος Μαυράκος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων (1ος όροφος) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα).

 

Στόχος των τριών φορέων που συμπράττουν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία είναι η υποστήριξη καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία.

Το “Blue Prototype by TEE, HCMR-ΕΛΚΕΘΕ and Attica Region”  αποτελεί κοινή Πρωτοβουλία των τριών φορέων και υλοποιείται ως πιλοτική δράση στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υπό την Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Interreg MED» ερευνητικού προγράμματος MISTRAL (Mediterranean Innovation STRAtegy for transnational activity of clusters and networks of the Blue Growth).

Έχει προηγηθεί ο πρώτος κύκλος του Prototype by TEE and Attica Region, που συνέβαλε στην ενίσχυση και προώθηση καινοτόμων ιδεών και startup επιχειρήσεων στα πεδία δραστηριοποίησης των μηχανικών την περίοδο 2017-2018. Έχει επίσης προηγηθεί η οριοθέτηση από το ΕΛΚΕΘΕ των ερευνητικών και τεχνολογικών προκλήσεων με υψηλό δυναμικό καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία και εντοπίσθηκαν καλές πρακτικές που αξιοποιούν το δυναμικό αυτό.